Archive for the Category ◊ Geen categorie ◊

donderdag 02 juni 2016

Onze drukste periode van het schooljaar zit er op. De plantenverkoopweken waren gezellig en succesvol. We hebben veel trouwe klanten mogen begroeten. Zonder onze vrijwilligers Bas, Marja, Tanja, Gerrie, Ab, Betty, Wies, Yfke, Katja, Jetty, Arjette, Anne, Marja, Lenie hadden we het niet op deze manier kunnen organiseren.

De afgelopen week hebben we nog twee grote klussen gedaan. Bij verzorgingstehuis Nijenstede zijn 260 balkonpotten gevuld. Als je langs de Heiligenbergerweg komt, dan kijk je maar eens naar het gebouw. Al die kleurige potten; een fraai gezicht. Ook de plantenbakken bij begraafplaats Maranatha aan de Dodeweg zijn omgetoverd tot vrolijke en kleurrijke bakken.

Iedereen bedankt voor de animo en belangstelling voor onze planten en vooral onze leerlingen.

dinsdag 12 april 2016

Onze kas begint al weer vol te raken. Er wordt hard gewerkt om alles goed te verzorgen. Dat belooft weer veel mooie planten. Naast de planten zijn er ook dit jaar weer veel mooie kaarsen te koop. Ook is er werk van de houtafdeling. Buiten beginnen de vaste planten langzaam uit hun winterslaap te komen. We realiseren ons wel, dat dit voorlopig de laatste plantenverkoop is. Rond de zomervakantie moeten we verhuizen naar een tijdelijke locatie voor een aantal jaren. Daar is waarschijnlijk geen kas en ook geen ruimte om een grote verkoop te houden.

Jullie kunnen de komende weken nog genieten van de fraaie planten, de gezellige sfeer en de mooie omgeving. Van harte welkom en zegt het voort.

woensdag 03 februari 2016

Er gaat de komende maanden heel veel veranderen op onze scholen. Rond de zomervakantie moeten we verhuizen naar een tijdelijke locatie ergens in Amersfoort voor minimaal een schooljaar. Het gehele complex gaat plat en er komt (ver)nieuwbouw op dezelfde plaats. Dat is voor onze leerlingen heel ingrijpend. En….dan krijgt de Emmaschool ook nog een nieuwe directeur omdat Eelco met pensioen gaat.

Ondertussen gaan we “gewoon” door en wordt er hard gewerkt. De geraniums staan al weer in potjes en volgende week komen nog 1000en “babyplantjes” binnen. We hebben in ieder geval dit schooljaar nog een PLANTENVERKOOP. De petunia’s bloeien. Ze zijn te koop: 6 voor 1 euro; geen geld. Er staat een kar bij de ingang van de school.

maandag 03 november 2014

Wij hebben ruim 2000 violen staan. Die beginnen al mooi in bloei te komen.
Tijd om ze onder jullie aandacht te brengen. Ze zijn te koop!

We gaan het eens een keer proberen. Violen verkopen onder schooltijd met onze leerlingen.
Daarvoor hebben we het volgende bedacht:

– Openingstijden donderdag 6 november van 13.00 uur – 15.00 uur
– Openingstijden vrijdag 7 november van 10.00 uur – 12.30 uur
– We gaan onze leerlingen er zoveel mogelijk bij betrekken
– Voor hen is dit een goede leerwerksituatie
– 12 violen voor 2,50 euro; meer of minder mag ook
– Pinnen kan NIET
– We hebben ook zakken hout te koop; ongeveer 20 kg voor 5 euro
– Bestellen kan ook; er kunnen alleen trays met 12 violen worden besteld; één tray van 12 kost 2,50 euro
– Geef het geld mee in een envelop met daarop duidelijk uw naam en de groep waar uw kind zit. Uw kind krijgt donderdag of vrijdag een tray van 12 (of meer) gesorteerde violen mee naar huis.
– Vers gezaagd hout (moet nog wel een tijdje drogen) hebben we in oranje zakken van ongeveer 20 kg gepakt. Deze geven we niet mee naar huis, maar kopen bij school kan altijd!!!

woensdag 22 oktober 2014

Op dinsdag werken we met 10 leerlingen voor het certificaat “Werken in het Groen”. Eind juni gaan we examen doen. Vorige week was de eerste tussentijdse toets. We hebben ze beoordeeld bij hagen snoeien, wieden/schoffelen/uitharken, bestrating vegen en gras maaien. Nou…..we kunnen zeggen: er moet nog veel geoefend worden, maar alle leerlingen zitten op schema!

Bekijk de foto’s!

zondag 15 juni 2014

De eerste foto’s zijn binnen. Wij hebben jullie uitgenodigd om deel te nemen aan onze fotowedstrijd. Maak een mooie foto van bij Vosheuvel Groen gekochte planten. Inzenden kan nog tot 1 oktober in pdf-bestand naar info@vosheuvelgroen.nl. De jury bestaat uit de kasdocenten en uit een aantal leerlingen. Zijn er prijzen??? Natuurlijk: dit varieert van kleurrijke, vrolijke Vosheuvel Groen bonnen tot de uitnodiging om “fotograaf van de maand” te worden voor onze site en facebookpagina. Dus houd je camera paraat en klik op het juiste moment. Wij wachten in spanning af en wensen jullie veel plezier en succes!

Inzenden kan tot vrijdag 17 oktober!

zaterdag 24 mei 2014

De officiële verkoopperiode is achter de rug. We hebben veel aanloop
gehad, veel enthousiaste reacties ontvangen en veel verkocht. Er staat
nog wel het één en ander, maar er beginnen al veel lege gaten te vallen.
De afgelopen weken hebben we ook plantenbakken gevuld bij begraafplaats
Maranatha, de speelotheek aan de Flevostraat, bij Panta Rhei en het
Leerhotel. Op school zijn we aan het opruimen. Volgende week krijgen alle
300 leerlingen nog een plantje mee naar huis.

Wij willen hartelijk danken voor jullie komst en reacties. We zullen maar
zeggen: tot volgend jaar!

En? Al leuke foto’s gemaakt van onze planten? Volgende week volgt
meer informatie over onze fotowedstrijd!

woensdag 16 april 2014

Wat een droomstart! Vandaag zijn we begonnen met de jaarlijkse verkoop van planten en kaarsen. Het weer was prachtig, de bezoekers enthousiast. Er is al veel verkocht, maar we hebben nog keuze genoeg voor iedereen. We hebben mooie aanbiedingen, dus kom vooral langs! De openingstijden vindt u in onze folder.

Van donderdag 17 april tot de meivakantie kan er ook gepind worden!

vrijdag 21 maart 2014

Woensdag 16 april vanaf 09.30 uur beginnen we weer met onze jaarlijkse verkoop. De kas staat al weer bomvol met eenjarigen. Buiten hebben we veel vaste planten en de groentes en kruiden komen er aan. Een folder met alle benodigde informatie is eind maart klaar. Staat u al op onze maillijst? Stuur een mail naar info@vosheuvelgroen.nl

maandag 03 december 2012

Voor de Stichting Meerkring maken we in deze weken 500 groene kerstbakjes. Voor ons en onze leerlingen is dit een boeiende en uitdagende klus. De bakjes met vaste planten, een vetbol en een netje pinda’s moeten er mooi uitzien. Ook moeten ze netjes ingepakt worden. Ten slotte moeten die bakjes op het goede adres afgeleverd worden. Wij zijn blij met deze opdracht en gaan er hard aan werken.